CS Discoveries: Drawing in Game Lab - Part 1

Σχεδιάζοντας στο "Game Lab"

 

 

 

Computer Science Discoveries is appropriate for 6 - 10th grade students and can be taught as a semester or year long introductory course (3-5 hours per week of instruction for 9+ weeks). The course takes a wide lens on computer science by covering topics such as programming, physical computing, HTML/CSS, and data.  Οι Ανακοινώσεις Επιστήμης Υπολογιστών είναι κατάλληλες για μαθητές από 6η έως 10η τάξη και μπορούν να διδαχθούν ως εισαγωγικό μάθημα διάρκειας ενός εξαμήνου ή ενός έτους (3-5 ώρες εβδομαδιαίως διδασκαλίας για 9+ εβδομάδες). Το μάθημα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα στην επιστήμη των υπολογιστών, καλύπτοντας θέματα όπως προγραμματισμό, φυσική υπολογιστική, HTML / CSS και δεδομένα. 

 

Επιμέλεια - Επεξεργασία - Ανάρτηση: Εργαστήριο Πληροφορικής Γυμνασίου Φούστανης

Τι -απολύτως αναγκαίο- δεν διδάσκουν τα περισσότερα σχολεία;

Τι -απολύτως αναγκαίο - δεν διδάσκουν τα περισσότερα σχολεία.

 Μάθετε για μια νέα "υπερδύναμη" που δεν διδάσκεται στο 90% των σχολείων των ΗΠΑ. Με πρωταγωνιστές τους Μπιλ Γκέιτς, Μάρκ Ζουκμπεργκ, Will.i.am, Chris Bosh, Τζον Ντόρσεϊ, Τόνι Χσιέ, Ντρου Χιούστον, Γκαμπέ Νιούελ, Ρούτσι Σανγκβί, Έλενα Σιλενόκ, Βανέσα Χουρστ και Χάντι Μέρτοβι. Σκηνοθεσία της Lesley Chilcott, των εκτελεστικών παραγωγών Hadi και Ali Partovi. Το Code.org ευχαριστεί θερμά όλα τα cast και το πλήρωμα κινηματογραφικών ταινιών καθώς και τη Microsoft, το Google / YouTube, το Facebook, το Amazon και το Twitter για τη  βοήθειά τους να διαδώσουμε τη έκφραση  "Κώδικας" Προγραμματισμού.

Επιμέλεια - Επεξεργασία - Ανάρτηση: Εργαστήριο Πληροφορικής Γυμνασίου Φούστανης

Αποκλειστικά με αιολική ενέργεια κινούνται πλέον τα τρένα στην Ολλανδία

Ούριος άνεμος

Ολλανδία: Αποκλειστικά με αιολική ενέργεια κινούνται πλέον τα τρένα

Ολλανδία: Αποκλειστικά με αιολική ενέργεια κινούνται πλέον τα τρένα
Η εταιρεία NS πραγματοποιεί περίπου 5.500 δρομολόγια την ημέρα (Πηγή: Jan Oosterhuis / CC BY-SA 3.0)  
Άμστερνταμ
Η Ολλανδία έγινε την 1η Ιανουαρίου η πρώτη χώρα στην οποία τα τρένα κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια από αιολικά πάρκα, ανακοίνωσε η δημόσια εταιρεία σιδηροδρόμων.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η σιδηροδρομική εταιρεία NS έχει συνάψει δεκαετή συμφωνία προμήθειας ενέργειας με την ολλανδική εταιρεία ηλεκτρισμού Eneco, η οποία διαχειρίζεται αιολικά πάρκα σε ξηρά και θάλασσα.

Η συμφωνία προέβλεπε ότι τα τρένα της NS θα έπρεπε να κινούνται αποκλειστικά με αιολική ενέργεια από τον Ιανουάριο του 2018. «Αυτό σημαίνει ότι πετύχαμε το στόχο ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι προγραμματιζόταν» είπε ο εκπρόσωπος της NS Τον Μπουν.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η NS και η Eneco πανηγυρίζουν ότι περίπου 60.000 επιβάτες την ημέρα «είναι οι πρώτοι στον κόσμο» που ταξιδεύουν με ενέργεια από τον άνεμο. Η NS πραγματοποιεί περίπου 5.500 δρομολόγια ημερησίως.

Η ενέργεια που παράγει μια ανεμογεννήτρια σε διάστημα μιας ώρας αρκεί για να καλύψει ένα τρένο απόσταση 200 χιλιομέτρων, αναφέρουν οι δύο εταιρείες.

Στόχος τους είναι τώρα να μειώσουν κατά 35% τη δαπάνη ενέργειας ανά επιβάτη έως το 2020.
 

από τον δικτυακό τόπο: http://www.in.gr 

Ανάρτηση - Επεξεργασία: Εργαστήριο Πληροφορικής Γυμνασίου Φούστανης.

Το ηλιακό Σύστημα σε κλίμακα

Πόσο μεγάλο θα ήταν το Ηλιακό Σύστημα αν η Γη ήταν ένας βόλος (μπίλια).

Το μοντέλο σχεδιάστηκε στο επίπεδο έδαφος της ερήμου με ένα μπαλόνι στη θέση του Ήλιου 
Λας Βέγκας, Νεβάδα
«Καμία διαθέσιμη εικόνα του Ηλιακού Συστήματος δεν έχει πραγματική κλίμακα» διαμαρτύρεται ο Γουάιλι Όβερστριτ, ο νεαρός που δημιούργησε μαζί με φίλους του ένα μοντέλο του Ηλιακού Συστήματος υπό κλίμακα: η Γη είναι ένας βόλος μέσα σε έναν κύκλο διαμέτρου 11,3 χιλιομέτρων.

Το έργο της παρέας του Όβερστριτ έπρεπε αναγκαστικά να είναι μεγάλο. «Αν προσπαθήσεις να βάλεις τις τροχιές των πλανητών υπό κλίμακα σε μια σελίδα χαρτί, οι πλανήτες θα ήταν μικροσκοπικοί και δεν θα φαίνονταν» εξηγεί ο ίδιος σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook .

Η ομάδα χρειάστηκε 36 ώρες για να σχεδιάσει τις τροχιές των οκτώ πλανητών πάνω στο επίπεδο έδαφος της ερήμου Μπλακ Ροκ της Νεβάδα, εκεί όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο το εναλλακτικό φεστιβάλ Burning Man.

Στο κέντρο του μοντέλου, ένα μετεωρολογικό μπαλόνι που αντιστοιχεί στον Ήλιο έχει διάμετρο γύρω στο 1,5 μέτρο. Χιλιόμετρα μακριά, πρέπει κανείς να προσπαθήσει πολύ για να εντοπίσει τον μητρικό μας πλανήτη, έναν παιδικό γυάλινο βόλο.

«Αυτό ακριβώς ήθελα να δείξω» λέει ο Όβερστριτ. «Ζούμε πάνω σε έναν βόλο που περιφέρεται στο τίποτα. Είναι συγκλονιστικό να συνειδητοποιεί κανείς αυτήν την αλήθεια».

Στην πραγματικότητα, η τροχιά του Ποσειδώνα, του πιο απομακρυσμένου από τον Ήλιο πλανήτη, έχει διάμετρο γύρω στα εννέα δισεκατομμύρια χιλιόμετρα. Η απόσταση Γης-Ήλιου είναι 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα.
 
Αναζήτηση - Επεξεργασία - Ανάρτηση: Εργαστήριο Πληροφορικής Γυμνασίου Φούστανης
 
από τον δικτυακό τόπο:http://www.in.gr

Σ.Αραβία: Το βασίλειο του πετρελαίου εγκαταλείπει τα ορυκτά καύσιμα

Τέλος εποχής;

Σ.Αραβία: Το βασίλειο του πετρελαίου εγκαταλείπει τα ορυκτά καύσιμα

Σ.Αραβία: Το βασίλειο του πετρελαίου εγκαταλείπει τα ορυκτά καύσιμα
Η Σαουδική Αραβία βλέπει ένα μέλλον χωρίς πετρέλαιο   
Παρίσι
Η δήλωση ήταν τόσο προκλητική που δυσκολεύεται κανείς να την πιστέψει: η Σαουδική Αραβία, το βασίλειο που χτίστηκε με πετρέλαιο, ετοιμάζεται να διακόψει σταδιακά τη χρήση ορυκτών καυσίμων και να γίνει μεγάλος παίκτης στην ηλιακή και αιολική ενέργεια.

«Στη Σαουδική Αραβία αναγνωρίζουμε πως κάποια στιγμή στο μέλλον δεν θα χρειαζόμαστε ορυκτά καύσιμα» δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου Άλι αλ-Ναΐμι μιλώντας την περασμένη εβδομάδα σε συνέδριο για το ρόλο των επιχειρήσεων στην κλιματική αλλαγή (Business & Climate Summit 2015).

Πειραματικό «διαστημοπλάνο» πέταξε για την Ευρώπη

Πειραματικό «διαστημοπλάνο» πέταξε για την Ευρώπη

Εκτοξεύτηκε το IXV

 

Πειραματικό «διαστημοπλάνο» πέταξε για την Ευρώπη
To σκάφος εκτοξεύτηκε με πύραυλο Vega από τη Γαλλική Γουιάνα 
(Φωτογραφία:  ESA )
Τορίνο
Ένα πειραματικό, μη επανδρωμένο «διαστημοπλάνο» εκτοξεύτηκε την Τετάρτη από τον ισημερινό σε  μια σύντομη ευρωπαϊκή αποστολή για τη δοκιμή νέων τεχνολογιών επανεισόδου στην ατμόσφαιρα.

Το σκάφος IXV της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA, το οποίο έχει μήκος πέντε μέτρα και ασυνήθιστο σχήμα σφήνας χωρίς φτερά, εκτοξεύτηκε στις 15.40 ώρα Ελλάδας από το ευρωπαϊκό διαστημοδρόμιο στη Νότιο Αμερική, κοντά στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας.
 
Αναζήτηση - Επεξεργασία - Ανάρτηση: Εργαστήριο Γυμνασίου Φούστανης

Cyberkid - Εφαρμογή Ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο για τα παιδιά!!

"Cyberkid": Εφαρμογή για παιδιά

Ξεκίνησε σε 600 σχολεία πρόγραμμα για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

 

Ξεκίνησε σε 600 σχολεία πρόγραμμα για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο
 
Αθήνα
Σε εφαρμογή τέθηκε για πρώτη φορά σε 600 σχολεία το πρόγραμμα Cyberkid, για την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο Διαδίκτυο.

Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο  σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος. 

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα διαχειρίζεται τον κίνδυνο ή την απειλή, η οποία προέρχεται μέσω Διαδικτύου με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (Cyber Alert).

Συνέντευξη με τον σχεδιαστή του αεροσκάφους "Λυγκιστής"

Λυγκιστής

Ultra-light Αεροσκάφος Ελληνικής κατασκευής!!!

Στο παρακάτω βίντεο ακολουθεί συνέντευξη με τον κ. Γεώργιο Ηλιόπουλο σχεδιαστή

και κατασκευαστή του πρώτου ελληνικού αεροσκάφους στην κατηγορία

των ultra - light (υπερελαφρά).

από το youtube.com

Αναζήτηση - Επιμέλεια: Ομάδα Εργαστηρίου Πληροφορικής Γυμνασίου Φούστανης

Η μεγαλύτερη Σήραγγα των Άλπεων

 

Σκάβοντας την Μεγαλύτερη Σήραγγα των Άλπεων 

Το παρακάτω βίντεο του National Geographic παρουσιάζει

ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στο κόσμο.

Tunneling Under The Alps - Extreme Engineering

από το youtube.com

Μικρογραφία

Αναζήτηση - Επιμέλεια: Εργαστήριο Πληροφορικής Γυμνασίου Φούστανης

Νερό - Γράμμα από το Μέλλον

Το πόσο σημαντικό αγαθό είναι το νερό φαίνεται στο παρακάτω 

video:

 Νερό - Γράμμα από το μέλλον

από το youtube.com

Αναζήτηση - Επιμέλεια: Κοντίδου Αθανασία Μαθήτρια της Γ τάξης Γυμνασίου Φούστανης

Η Γέφυρα του Ρίου - Αντίρριου από το National Geographic

Η Γέφυρα Ρίου - Αντίρριου

 

Στο παρακάτω video που ακολουθεί γίνεται η παρουσίαση της

γέφυρας Ρίου Αντιρρίου από το National Geographic

Rio Antirio Bridge in Greece.