7. Αλλάζοντας την κακή κίνηση των ποδιών στην υποδοχή της μπάλλας

Αλλάζοντας την κακή κίνηση των ποδιών στην υποδοχή της μπάλλας  

Πολλοί από εμάς τους μεγαλύτερης, κατα μέσο όρο, ηλικίας παίκτες ήρθαμε στο "πραγματικό" παιχνίδι μετά από δεκαετίες "γκαράζ" πινγκ-πονγκ, και δεν κινούμαστε με τον φυσικό τρόπο  που κινούνται τα παιδιά που μαθαίνουν από την αρχή να παίζουν σωστά. Τι μπορούμε να κάνουμε για να «ξεκολλήσουμε » τα πόδια, να συνηθίσουμε να αναπηδάμε προς τα πλάγια και να υποδεχθούμε την την μπάλα από πιο σωστή θέση;

 Η απάντηση (το κλειδί) είναι να ξεκινήσουμε πολύ αργά και απλά. Στην πραγματικότητα, για να αρχίσουμε  να μαθαίνουμε τη σωστή κίνηση, μπορούμε να έχουμε ένα συμπαίκτη να μας ρίξει μια μπάλα σε μια θέση και στη συνέχεια, αφού έχουμε χτυπήσει την μπάλα πίσω να μας περιμένει για να κάνουμε τη σωστή κίνηση (πλάγια μετατόπιση) σε μια νέα θέση, και στη συνέχεια να ρίξει άλλη μπάλα. Εξάσκηση αυτό ξανά και ξανά θα μας βοηθήσει να εξοικειωθούμε με την κίνηση (πλάγιες μετατοπίσεις).

 

 

 Όσο εξοικιωνόμαστε με την κίνηση, τότε μπορεί ο συμπαίκτης μας να χτυπήσει την μπάλα σε μας, όλο και πιο γρήγορα. Φυσικά όλα αυτά χρειάζεται πολύ χρόνο για να γίνει σωστά.

Αναζήτηση - Επεξεργασία: Ομάδα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Γυμνασίου Φούστανηςαπό την ιστοσελίδα   http://www.PingSkills.com 

μέσω  youtube.com

6. Η πλέον σημαντική ικανότητα στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Ποια είναι η σημαντικώτερη ικανότητα στο ping pong;

 

Στο ping pong το πλέον σημαντικό είναι να χτυπάς την μπάλλα και να μένει στο τραπέζι (να μην βγαίνει έξω) για όσο γίνεται περισσότερες φορές.

Το μυστικό γι' αυτό (όπως φαίνεται και στο βιντεομάθημα)είναι να χτυπάς την μπάλλα μαλακά και ελεγχόμενα ίσια προς την κατεύθυνση που θέλεις να πάει. Οποιοσδήποτε μπορεί να χτυπήσει την μπάλλα δυνατά και σκληρά. Λοιπόν δούλεψε πολύ για μαλακές ελεγχόμενες, εντός πεδιάς, επιστροφές.


Αναζήτηση - Επεξεργασία: Ομάδα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Γυμνασίου Φούστανηςαπό την ιστοσελίδα  http://www.PingSkills.com 

μέσω  youtube.com

5. Σε ποια περιοχή του αντιπάλου στέλνουμε το σερβίς στο Πινγκ Πονγκ

Σε ποια περιοχή του αντιπάλου στέλνουμε το σερβίς στο Πινγκ Πονγκ

 

 

Σ' αυτό το μικρό μάθημα μαθαίνουμε σε ποια περιοχή του γηπέδου του αντιπάλου πρέπει να στέλνουμε το σερβίς.

Υπάρχουν καλές και κακές περιοχές στην πλευρά του αντιπάλου.

4. Πώς να κάνουμε σερβίς στο πινγκ πονγκ

Βασικό Σερβίς στο Πινγκ Πονγκ


Σ' αυτό το μικρό μάθημα μαθαίνουμε πώς να κάνουμε ένα απλο σερβίς για να ξεκινήσουμε το παιχνίδι.

Αναζήτηση - Επεξεργασία: Ομάδα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Γυμνασίου Φούστανηςαπό την ιστοσελίδα  http://www.PingSkills.com 

μέσω  youtube.com

3. Κινήσεις ποδιών σε συνδυασμό με Forehand χτυπήματα

Κινήσεις των ποδιών σε συνδυασμό με forhand χτυπήματα

 

Παρουσίαση από τον Wang Wen Jie προπονητή του σουηδικού συλλόγου skims BTK. Η άσκηση εκτελείται απο παίκτες σπουδαστές της Σχολής επιτραπέζιας αντισφαίρισης Yangpu Table Tennis School στην Shanghai. Το video είναι από το καλοκαιρινό  ping pong Camp στο Hirtshal της Δανίας τον Ιούλιο του 2011.

Αναζήτηση - Επεξεργασία: Ομάδα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Γυμνασίου Φούστανης

απο το youtube.com

2. Ο Χορός του Πιθήκου (Monkey dance)

Ακολουθεί ταινία μικρού μήκους με ασκήσεις κινήσεις των ποδιών στην εναλλαγή των χτυπημάτων από forhand χτύπημα σε backhand χτύπημα.

Βασικές Ασκήσεις ποδιών για forhand χτυπήματα από ένα  καλοκαιρινό Camp στην Rucava της Λετονίας


Αναζήτηση - Επεξεργασία: Ομάδα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Γυμνασίου Φούστανης

απο το youtube.com

1. Βασικές ασκήσεις κίνησης ποδιών για αρχάριους

Για να αποκτήσει ένας αρχάριος παίκτης του Πινγκ Πονγκ  επιδεξιότητα και ζηλευτές δεξιότητες πρέπει να επιδοθεί σε ασκήσεις ατομικής τεχνικής. Στην κατηγορία αυτή θα αναρτώνται διάφορα video με ασκήσεις για την βελτίωση φυσικών ικανοτήτων και ατομικής τεχνικής και τακτικής στο άθλημα αυτό. Ακολουθεί ταινία μικρού μήκους με ασκήσεις για γρήγορες κινήσεις των ποδιών στην προσπάθεια για forhand χτυπήματα.

Βασικές Ασκήσεις ποδιών για forhand χτυπήματα από ένα  καλοκαιρινό Camp  στην Rucava της Λετονίας

 

Αναζήτηση - Επεξεργασία: Ομάδα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Γυμνασίου Φούστανης

απο το youtube.com