5η Διαδικτυακή Συνάντηση των εταίρων του προγράμματος eTwinning του Γυμνασίου Φούστανης

Πέμπτη Διαδικτυακή Συνάντηση των εταίρων του προγράμματος eTwinning του Γυμνασίου Φούστανης

 

Η πέμπτη διαδικτυακή συνάντηση  των εταίρων του προγράμματος eTwinning του Γυμνασίου Φούστανης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Μαΐου. Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος 25 μαθητές και καθηγήτριες από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Ελλάδας, Εσθονίας, Ουγγαρίας, Πολωνίας, Ρουμανίας και Τουρκίας. Ωστόσο η τηλεδιάσκεψη είχε διάρκεια μόλις 20 λεπτά, καθώς η καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου μας κ. Αρετή Σιδηροπούλου που φιλοξένησε και συντόνιζε την τηλεδιάσκεψη αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα. Το μικρόφωνο της συσκευής που χρησιμοποίησε δυστυχώς δε λειτουργούσε, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να μην την ακούνε. Έτσι οι περισσότερες από τις δραστηριότητες που ήταν προγραμματισμένες για την πέμπτη διαδικτυακή συνάντηση δεν μπόρεσαν να διεξαχθούν και μεταφέρθηκαν στην επόμενη συνάντηση του Ιουνίου.

 

Ωστόσο, πριν λήξει την τηλεδιάσκεψη η κ. Σιδηροπούλου κατάφερε να δώσει γραπτές οδηγίες στους μαθητές μέσα από το πάνελ Chat για να συμμετέχουν σε μια συνεργατική δραστηριότητα μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους τους. Η καθηγήτρια χώρισε τους μαθητές για 10 λεπτά σε ομάδες στα εικονικά δωμάτια της πλατφόρμας Zoom όπου τους προσκάλεσε να ανταλλάξουν ιδέες και να καταγράψουν 7 λόγους για τους οποίους είναι χρήσιμο να μαθαίνουμε την Αγγλική γλώσσα. Η κάθε ομάδα μαθητών έλαβε σύνδεσμο προς έναν συνεργατικό πίνακα Padlet όπου θα σημείωνε τις ιδέες της. Οι μαθητές συζήτησαν με τους εταίρους τους για τη χρησιμότητα της εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας και κατέγραψαν πολλές ιδέες τους γύρω από το θέμα όπως η δυνατότητα επικοινωνίας με ανθρώπους από το εξωτερικό, η εύρεση εργασίας, τα ταξίδια, η περιήγηση στο διαδίκτυο, η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων στην Αγγλική γλώσσα και πολλά άλλα. Κι έτσι, παρά τις τεχνικές δυσκολίες που υπήρξαν κατά την τηλεδιάσκεψη, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές από Ελλάδα και από Ευρώπη για την ενεργητική συμμετοχή τους στη δραστηριότητα αυτή και για τις εύστοχες απαντήσεις που έδωσαν.

 

 

Guess

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένους από τους πίνακες Padlet που συμπλήρωσαν οι ομάδες των μαθητών κατά την τηλεδιάσκεψη:

 

 

https://padlet.com/musiclexis/team1team1

 

 

 

https://padlet.com/musiclexis/team2team2

 

https://padlet.com/musiclexis/team3

team3

 https://padlet.com/musiclexis/team6

team6

Υποστήριξη Επεξεργασίας - Ανάρτησης: Εργαστήριο Πληροφορικής Γυμνασίου Φούστανης