4η Διαδικτυακή Συνάντηση των εταίρων του προγράμματος eTwinning του Γυμνασίου Φούστανης

4η Διαδικτυακή Συνάντηση των εταίρων του προγράμματος eTwinning

του Γυμνασίου Φούστανης

 Μια νέα διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων του προγράμματος eTwinning του Γυμνασίου Φούστανης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Απριλίου. 7 καθηγήτριες και 30 μαθητές από 7 χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Εσθονία, Κροατία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία) συνδέθηκαν στην πλατφόρμα Zoom στο εικονικό δωμάτιο της κ. Σιδηροπούλου Αρετής, της καθηγήτριας Αγγλικών του σχολείου μας, η οποία διοργάνωσε και φιλοξένησε την τηλεδιάσκεψη. Γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν η Αγγλική. Ήταν η τέταρτη κατά σειρά διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning με τίτλο “MusicLexis: The most fun dictionary ever! II” και κατά την συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός λογότυπου που είχε οργανωθεί τον μήνα Απρίλιο.

image1 

image2

 Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό δημιουργίας λογότυπου για το πρόγραμμα eTwinning. 37 μαθητές από όλες τις συνεργαζόμενες χώρες υπέβαλαν έργα τους, όλα υπέροχες δημιουργίες που μπορείτε να θαυμάσετε στη διεύθυνση https://padlet.com/abcfoustani/logo. Πρόκειται για άρτια σχεδιασμένα λογότυπα, γεμάτα από χρώματα και μουσικά σύμβολα, που φανερώνουν την αστείρευτη δημιουργικότητα των μαθητών. Τα περισσότερα σχεδιασμένα στον υπολογιστή αλλά και κάποια ζωγραφισμένα με το χέρι, ενώ ορισμένα περιέχουν κινούμενες εικόνες και έχουν μορφή βίντεο. Κατά την διαδικτυακή συνάντηση οι παρευρισκόμενοι μαθητές και καθηγήτριες κλήθηκαν να διαλέξουν το τελικό λογότυπο του προγράμματος ψηφίζοντας αυτά που τους άρεσαν πιο πολύ από τα 37 υποψήφια λογότυπα. Για την ψηφοφορία χρησιμοποιήθηκε το διαδικτυακό εργαλείο Dotstorming.και ο κάθε παρευρισκόμενος είχε το δικαίωμα 7 ψήφων. Στην ψηφοφορία βγήκαν πρώτα 3 λογότυπα τα οποία έλαβαν ίσες ψήφους, οπότε διενεργήθηκε ένας δεύτερος γύρος όπου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ψηφίσουν ένα από τα τρία. Ο δεύτερος γύρος ψηφοφορίας ανέδειξε το τελικό λογότυπο του ευρωπαϊκού μας προγράμματος, μια δημιουργία της μαθήτριας Birgit από το σχολείο της Εσθονίας.

image3

image4

 Στη συνέχεια της τηλεδιάσκεψης η κ. Σιδηροπούλου Αρετή παρουσίασε στους μαθητές το εξής θέμα προς συζήτηση: “Γιατί είναι χρήσιμο να μάθουμε την Αγγλική γλώσσα; Βρείτε  και καταγράψτε 7 λόγους”. Η καθηγήτρια χώρισε τους μαθητές σε ομάδες με τον αυτόματο τρόπο δημιουργίας ομάδων της πλατφόρμας Zoom και έδωσε σε κάθε ομάδα μαθητών τον σύνδεσμο προς ένα συνεργατικό πίνακα Padlet όπου η ομάδα θα κατέγραφε τις ιδέες της. Οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε 9 ξεχωριστά εικονικά δωμάτια όπου συνομίλησαν με τους μαθητές από το εξωτερικό για το θέμα της χρησιμότητας της Αγγλικής γλώσσας. Ωστόσο η τηλεδιάσκεψη διακόπηκε λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε. Προς μεγάλη λύπη όλων η τεχνολογία δεν στάθηκε αυτή τη φορά στο πλευρό μας και οι υπόλοιπες προγραμματισμένες δραστηριότητες της τηλεδιάσκεψης αναβλήθηκαν. Όμως το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Μάιο όποτε και αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πέμπτη διαδικτυακή συνάντηση του προγράμματος.

image5

 

image6

Υποστήριξη Επεξεργασίας - Ανάρτησης: Εργαστήριο Πληροφορικής Γυμνασίου Φούστανης