Το πρόγραμμα eTwinning του Γυμνασίου Φούστανης για δεύτερη φορά

Δεύτερη Διαδικτυακή Συνάντηση των εταίρων του προγράμματος eTwinning του Γυμνασίου Φούστανης

Το απόγευμα της Πέμπτης 11 Μαρτίου, στα πλαίσια του προγράμματος eTwinningMusicLexis: The most fun dictionary ever! II” που υλοποιεί το σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε μια νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ των καθηγητών και μαθητών των συνεργαζόμενων σχολείων και μάλιστα στη Γερμανική γλώσσα! Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά διαδικτυακή συνάντηση των εταίρων του προγράμματος, μετά την πρώτη που είχε πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα στις 25 Φεβρουαρίου και την οποία είχε φιλοξενήσει η καθηγήτρια του Γυμνασίου Φούστανης κ. Αρετή Σιδηροπούλου. Οικοδέσποινα της διαδικτυακής συνάντησης ήταν αυτή τη φορά η κ. Diana Tabar, καθηγήτρια Γερμανικών του σχολείου Osnovna škola Rovišće της Κροατίας, και συμμετέχοντες ήταν 5 καθηγήτριες και 26 μαθητές από 5 χώρες, Ελλάδα, Εσθονία, Κροατία, Πολωνία και Τουρκία.

 Εικόνα 1

 Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι μαθητές πήραν μέρος σε 3 δημοσκοπήσεις MentiMeter στη Γερμανική γλώσσα (“Was ist Musik?”, “Welche Musik hörst du?”, “Welche Fremdsprachen sprichst du?”) και έπειτα, αφού είδαν τη λίστα με προτεινόμενα θέματα συζήτησης  που τους έδωσε η κ. Diana Tabar, χωρίστηκαν σε εικονικά δωμάτια όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μαθητές από το εξωτερικό στη Γερμανική γλώσσα. Στη συνέχεια η κ. Diana Tabar παρουσίασε το λεξικό MusicLexis και οι μαθητές έπαιξαν ένα διαδικτυακό παιχνίδι Quizziz με θέμα τις πληροφορίες που έμαθαν για το λεξικό. Στο παιχνίδι αυτό μάλιστα την 4η θέση κατέκτησε μια μαθήτρια του σχολείου μας. Η κ. Diana Tabar υπήρξε εξαιρετική παρουσιάστρια, ενθάρρυνε τους μαθητές καθ’όλη τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και παρέδωσε πραγματικά μάθημα Γερμανικών εξηγώντας τη σημασία νέων λέξεων όπως "Wörterbuch" και δίνοντας αναλυτικές οδηγίες για όλες τις δραστηριότητες.

 

 

Εικόνα 2

 

Εικόνα 3

 

Εικόνα 4 

Η πολυεθνική αυτή διαδικτυακή συνάντηση υπήρξε μια μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες και ανέδειξε τη σημασία της γνώσης ξένων γλωσσών, και μάλιστα γλωσσών πέρα από την Αγγλική, για την επικοινωνία μας με ανθρώπους από διάφορα μέρη του κόσμου. Η κ. Αρετή Σιδηροπούλου, η καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου μας που δημιούργησε το λεξικό MusicLexis και ξεκίνησε το πρόγραμμα eTwinning, αναφέρει ότι η τηλεδιάσκεψη αυτή αποδείχτηκε ότι ήταν μια από τις επικοινωνιακές περιστάσεις όπου χρειάστηκε να γνωρίζει την Γερμανική γλώσσα για να επικοινωνήσει. Η ίδια αισθάνεται άτυχη που όταν πήγαινε στο σχολείο δεν υπήρχε ακόμη το μάθημα της δεύτερης ξένης γλώσσας αλλά μόνο το μάθημα της Αγγλικής γλώσσας, και συμβουλεύει όλους τους μαθητές να αξιοποιήσουν την δυνατότητα που τους δίνεται να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και σε μια δεύτερη ξένη γλώσσα μέσα από τα μαθήματα του σχολείου, αλλά και να εκμεταλλεύονται στο μέλλον όποια ευκαιρία τους δίνεται να συμμετέχουν σε  παρόμοιες τηλεδιασκέψεις και κοινές δράσεις με μαθητές από το εξωτερικό όπως η παραπάνω ξεχωριστή συνάντηση του προγράμματος eTwinning.

Εικόνα 5

 

Εικόνα 6

Εικόνα 7

 

Εικόνα 8

Η καθηγήτρια Αγγλικών του Γυμνασίου Φούστανης

 

Αρετή Σιδηροπούλου