3. Λειτουργικό Σύστημα Linux / Ubuntu έκδοση 12.04

Διανομή Ubuntu έκδοσης LTS 12.04 λειτουργικού συστήματος Linux

Το Ubuntu είναι μία από τις διανομές του λειτουργικού συστήματος GNU/Linux. Είναι ανοικτού κώδικα και διατίθεται δωρεάν. Νέες εκδόσεις του βγαίνουν κάθε εξάμηνο, ενώ ειδικές εκδόσεις μεγαλύτερης σταθερότητας και υποστήριξης (LTS, Long Term Support) βγαίνουν κάθε δύο χρόνια και υποστηρίζονται για τα επόμενα πέντε χρόνια. Προτείνεται τα σχολεία να κάνουν χρήση μόνο LTS εκδόσεων, η Τεχνική Στήριξη δεν υποστηρίζει μη LTS εκδόσεις. Η τρέχουσα LTS έκδοση του Ubuntu είναι η 12.04 Precise Pangolin, δηλαδή δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο (04) του 2012 (12).

Η υπηρεσία της Τεχνικής Στήριξης (ΤΣ) Πληροφοριακών Συστημάτων Σχολικών Μονάδων του Υ.Π.&Θ.Π.&Α. (http://ts.sch.gr), έχει στόχο την υποστήριξη του πληροφοριακού εξοπλισμού των Εκπαιδευτικών και Διοικητικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για να πραγματοποιήσετε την εγκατάσταση του Ubuntu 12.04 είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το Ubuntu LiveCD της Τεχνικής Στήριξης. Μόλις λάβετε το αρχείο ubuntu-12.04.3-desktop-i386-sch.iso, κάψτε το σε ένα CD με όποιο πρόγραμμα εγγραφής CDROM διαθέτετε.  Αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία εγκατάστασης θα βρείτε στην υπηρεσία της Τεχνική Στήριξης (http://ts.sch.gr)

και πιο συγκεκριμένα στην διεύθυνση:(http://ts.sch.gr/wiki/Linux)

Για πληροφορίες - διευκρινίσεις κάνετε χρήση της υπηρεσίας των σχολίων.